Spring til indhold

Sådan klæder du dig ud til Halloween

Kostumer behøver ikke at være til Halloween. Kostumer er en vigtig del af den menneskelige makeup. De har udviklet sig over tid for at imødekomme skiftende sociale og kulturelle sammenhænge. Et kostume kan være så simpelt eller komplekst som en maske og en lang, flydende kåbe eller mere omfattende såsom fuld-regnede kostumer. Nogle kostumer er lavet til at blive båret til kun én lejlighed, mens andre er beregnet til at blive båret hele dagen.

Kostume er en unik form for tøj eller dressing, der identificerer en person eller gruppe her hos kostume guiden. Det kan bruges til at repræsentere køn, race og alder samt erhverv, kultur, land eller nationalitet. Kostumet er den kunstneriske visuelle repræsentation af en person. Engelsk mest populære ord er “kostume”, som beskriver den kjole, der skal bæres. I teater henviser udtrykket til hele sættet eller designet af kostumer. I biografen er det kostumerne. Den moderne kostume er mest almindeligt anvendt i moderne drama. Det er designet af mode fagfolk eller designere til Broadway spiller, eller film.

Kostumer kan enten bruges til at gøre fed mode udsagn eller som tilbehør til at forbedre særlige lejligheder. Selv om de har vundet popularitet, kostumer til film-og teaterindustrien er stadig betragtes som noget mere sofistikeret end ‘mainstream’ design. Disse kostumer gøre dristige udsagn om typen og stil makeup eller tøj slidt for at skildre karakter eller en side af den person, der repræsenteres. De fleste af mainstream mode foretrækker at bære konservative makeup og tøj, men costuming gør det muligt for karakter at blive set gennem deres unikke funktioner. Disse kostumer, som gør fed mode udsagn, er ofte meget populære hos yngre generationer.

Detektiven er en af de mest kendte kostumer i denne periode. Dette kostume er forbundet med Sherlock Holmes (den berømte britiske Sherlock Holmes). Denne type outfit er normalt ganske detaljeret og omfatter en vest med korset og butterfly. Et badge er også muligt, hvilket normalt er en kopi af et berømt Sherlock Holmes-fotografi her kostumeguiden.dk/ninja-turtles.

Et moderne outfit til læger og sygeplejersker er en anden mulighed. Læger og sygeplejersker typisk bære krat bukser, krat bukser og hvide sko. De har også medicinsk ID armbånd. Teenagere kan lide sygeplejerskeuniformer, da de er mindre afslørende. Disse fagfolk normalt bære blå overalls med krat bukser og krat toppe. Uniformerne til sygeplejersker og læger skildrer dem som seriøse fagfolk med et professionelt udseende.

Andre populære kostumer omfatter dem, der bæres i film af bodybuildere, skuespillere og stuntmen. Brydere bærer ofte baggy, løstsiddende tøj. Stuntmen og bodybuildere er mere tilbøjelige til at bære strammere tøj såsom trampoliner og blå overalls. Fagfolk kan også bære spiked støvler, farvestrålende tshirts, og hairpieces. Denne professionelle påklædning er normalt mere afslappet end det tøj, der bæres af skuespillere og skuespillerinder. Mens nogle fagfolk er kendt for deres professionelle påklædning, foretrækker mange en mere afslappet og afslappet stil.